Navigatie

Verschil robotstofzuiger en gewone stofzuiger

Robotstofzuigers Sledestofzuigers

Wat is het verschil tussen een robotstofzuiger en een traditionele stofzuiger? En wat is het voordeel van een robotstofzuiger? Bij een stofzuiger denken de meeste mensen aan een traditionele sledestofzuiger met stofzak. Je moet bij een traditionele stofzuiger zelf het zware werk doen. Een robotstofzuiger daarentegen neemt je het werk uit handen. Hij heeft een ontwerp zonder stofzak en geen slang. De robotstofzuiger vindt zelf zijn weg door je woonkamer en doet zelfstandig zijn werk wanneer je van huis bent.

 


Traditionele stofzuiger met zak (sledestofzuiger)

Een stofzuiger met stofzak is ideaal voor grote schoonmaaksessies. Je trekt de stofzuiger als een slede achter je aan. Dit type stofzuigers heeft vaak een ruime stofzak. Het voordeel hiervan is dat de zak niet vaak vervangen hoeft te worden. De stofzuiger is goed wendbaar en heeft een krachtige motor. Het stofzuigen van meerdere verdiepingen is geen probleem, al moet je de stofzuiger dan wel de trap op- en aftillen. Ook trappen, banken, stoelen en het interieur van je auto kun je met een traditionele stofzuiger goed stofzuigen, al zijn bijvoorbeeld een hand- of steelstofzuiger hiervoor vaak praktischer.

Voor- en nadelen van een traditionele stofzuiger
Geschikt voor grote schoonmaaksessies Je moet tijd vrijmaken om te stofzuigen
Ruime stofzak Stofzuigen is zwaar werk en kan bij een verkeerde houding rugklachten veroorzaken
Krachtige motor Stofzuigen op de trap of in de auto gaat makkelijker met een steelstofzuiger of een handstofzuiger
Geschikt om trap en meerdere verdiepingen mee te stofzuigen Snoer, slang en slede kunnen niet altijd makkelijk om het meubilair heen waardoor je tijdens het stofzuigen meubels moet verplaatsen.
Geschikt om banken en stoelen mee te zuigen

Alle sledestofzuigers

 


Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger neemt je het werk uit handen. Hij laat zijn sensoren de kamer rond gaan en brengt de ruimte in kaart. Hij ziet zelf waar hij wel en niet bij kan en je kunt precies instellen op welke tijdstippen hij moet stofzuigen. Wanneer de accu leeg is, gaat hij vanzelf terug naar het oplaadstation om weer op te laden. Met een robotstofzuiger kun je een hele verdieping van je huis stofvrij houden. Je hoeft alleen het stofreservoir af en toe te legen. Een robotstofzuiger kan niet de zitting van banken of stoelen zuigen. Ook kan een robotstofzuiger geen trappen of het interieur van je auto zuigen. Een robot stofzuiger is ideaal voor een gelijkvloerse woning of als aanvulling op een traditionele stofzuiger. Voor een woning met meer verdiepingen kun je er ook voor kiezen om een extra robotstofzuiger in te zetten, voor elke verdieping één.

Voor- en nadelen van een robotstofzuiger
Bespaar tijd: de stofzuiger doet het zware werk voor je Stofreservoir zelf legen
Stofzuigen terwijl je van huis bent (programmeerbaar via app) Kan slechts één verdieping zuigen en is niet geschikt voor het stofzuigen van de trap of auto
Laadt automatisch op Niet geschikt om banken of stoelen mee te zuigen
Minder stof in huis doordat je het apparaat dagelijks zijn werk kunt laten doen. Ideaal voor mensen met een stofallergie.
Valt niet van de trap en zuigt rondom of onder meubels

Alle robotstofzuigers

 


Conclusie

Een robotstofzuiger is ideaal als aanvulling op een traditionele stofzuiger. Als je gelijkvloers woont, heb je met een robotstofzuiger in principe zelfs helemaal geen traditionele stofzuiger meer nodig. Alleen voor het stofzuigen van trappen, banken of stoelen en het interieur van je auto heb je nog een andere stofzuiger nodig. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een hand- of steelstofzuiger gebruiken. Al het overige stofzuigwerk wordt je door een robotstofzuiger uit handen genomen. Terwijl je van huis bent, zorgt je robotstofzuiger ervoor dat je keuken en huiskamer keurig worden gestofzuigd.

Robotstofzuiger bestellen?

Wil je een robotstofzuiger kopen? Expert heeft een ruim aanbod robotstofzuigers. Kijk bij robotstofzuigers op Expert.nl of kom naar een van onze 140 Expertwinkels voor goed advies en een demonstratie.

Alle Robotstofzuigers

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!