Navigatie

Overstappen op inductie kookplaat

 1-fase inbouw inductiekookplaten  2-fasen inbouw inductiekookplaten  3-fasen inbouw inductiekookplaten

Stap over van gas naar inductie

 

De komende jaren worden Nederlandse woningen gasvrij. Expert helpt je graag met overstappen op een inductiekookplaat.

 Bekijk alle inductiekookplaten

Overstappen-op-een-inductie-kookplaat

Stroomvoorziening voor inductie- en keramische kookplaten

Een inductie- of keramische kookplaat vraagt een hoog vermogen. Je moet daarom rekening houden met de stroomvoorziening. Voor koken met inductie heb je meestal een 5-polig stopcontact (met 5 gaten) nodig, en voor keramisch koken bijna altijd. Dit noemen we een Perilex aansluiting. Hiermee wordt je kookplaat verdeeld over meerdere stroomgroepen en kun je koken op 2- of 3-fasen, afhankelijk van de meterkast in je woning.

1-fasekookplaat: voor een standaard stopcontact

 1-fase kookplaten

Ben je van plan over te stappen van gas naar inductie, maar wil je geen aanpassing doen in je meterkast? Dan is een 1-fasekookplaat voor jou de ideale oplossing. Een 1-fasekookplaat heeft een normale stekker waardoor je hem gewoon op een standaard stopcontact aan kunt sluiten.

2-fasenkookplaat: voor elke Perilex-aansluiting

 2-fasen kookplaten

Een 2-fasenkookplaat kun je op elke 16 A Perilex-aansluiting aansluiten. Naast een Perilex-aansluiting, heb je dan in je meterkast een gekoppelde stroomgroep. Deze herken je aan twee blokjes met één gedeelde hendel. Een gekoppelde groep is alleen geschikt voor een 2-fasenkookplaat. Voor een 3-fasenkookplaat heb je krachtstroom nodig.

3-fasen kookplaat: Perilex met krachtstroom

 3-fasen kookplaten

Voor een 3-fasenkookplaat moet je eerst in je meterkast kijken of je krachtstroom hebt. Krachtstroom herken je aan vier gekoppelde groepen met één gedeelde hendel om de groepen mee aan of uit te zetten. Heb je krachtstroom in je meterkast? Dan kun je zowel een 2-fasen- als een 3-fasenkookplaat gebruiken.

Installatie vanaf €89,95

Koop je bij Expert een nieuwe inductiekookplaat, dan bezorgen wij gratis. Wil je dat wij jouw nieuwe aanwinst mooi inbouwen in jouw keuken en helemaal gebruiksklaar maken en nog veel meer? Neem dan ook een installatiedienst bij ons af. Mocht je specifieke eisen, wensen of benodigdheden hebben, dan bieden wij daar ook specifieke diensten voor aan. Hiervoor kun je contact opnemen met jouw Expertwinkel in de buurt!

Wat is het verschil met koken op gas?

In onze blog lees je hier meer over!

Overstappen op inductie | Blog van Expert

Koken op inductie

Bekijk de video en ontdek meer!