Navigatie

Bluetooth of wifi speaker?

oled-of-qled-kopen-bij-expert

Bluetooth- en wifi-speakers zijn heel verschillend, maar delen als belangrijke eigenschap dat ze draadloos zijn. Je hebt dus geen audiokabel nodig om te genieten van uw favoriete muziek. Het grote verschil is dat bij een wifi-speaker, de naam zegt het al, een wifi-verbinding nodig is om muziek te streamen. Bluetooth speakers werken op een accu en maken gebruik van bluetooth. Hierdoor is dit type speaker ook mee te nemen naar een festival of een dagje strand. Kies je voor een Bluetooth speaker of een WiFi speaker? Onze experts helpen je graag!  

Wat is een bluetooth speaker?

Een bluetooth-speaker verbinden met een smartphone, tablet of ander apparaat is meestal eenvoudig. Dat kan zonder internetverbinding. Daardoor kun je overal een bluetooth-speaker koppelen. Bluetooth-speakers hebben bovendien een accu, zodat je ze gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Voordelen van een bluetooth speaker

 • Gemakkelijk overal mee naar toe te nemen
 • Geen internet nodig
 • Eenvoudig te koppelen
 • Werkt op accu, dus geen stekker nodig
 • Ook leuk: vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren

Zijn er ook nadelen?

Die zijn er wel, maar ze zijn te overzien. Als je via de telefoon streamt naar de speaker, zal een binnenkomend telefoontje de muziek onderbreken. Het bereik van een bluetooth speaker is beperkt tot ongeveer 10 meter afstand.

Bekijk alle Bluetooth speakers

bluetooth-speaker-te-koop-bij-expert
wifi-speaker-te-koop-bij-expert

Wat is een wifi speaker?

Een wifi-speaker is vooral voor gebruik binnenshuis, de speaker werkt namelijk alleen via wifi. Voordeel hiervan is dat je meerdere speakers kunt koppelen via hetzelfde netwerk en daardoor in meerdere ruimtes, zoals de woonkamer en slaapkamer, dezelfde muziek kan afspelen. Het is ook mogelijk om juist verschillende muziek af te spelen. Veel wifi-speakers zijn voorzien van een handige app, zodat je gemakkelijk en snel muziek kunt bedienen via de smartphone.

Voordelen van een wifi speaker:

 • Geen audiokabels nodig
 • Eenvoudig te verbinden via wifi
 • Mogelijkheid tot multiroom opstelling
 • Stream draadloos muziek met streamingsdiensten zoals Spotify

Zijn er ook nadelen?

Een wifi-speaker heeft altijd een stopcontact en een werkende wifi-verbinding nodig om muziek af te spelen. Zoek je een speaker voor onderweg? Dan is een bluetooth speaker een betere optie.

Bekijk alle Wifi speakers

Expert-adviseert-u-graag-over-televisies

Vragen of liever persoonlijk advies over wifi of bluetooth speakers?

 • Persoonlijk advies op maat
 • Complete installatie en service
 • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Zelf het verschil ervaren tussen ons ruime assortiment speakers? Om zelf het verschil te kunnen ervaren, kun jeonze modellen komen bekijken in een van onze winkels. De lokale Expert winkel staat altijd klaar! Op basis van jouw wensen, eisen en budget kunnen we samen tot de perfecte keuze komen. Klik hier om te ontdekken wat de dichtstbijzijnde Expert winkel is. Of klik hier om direct contact op te nemen!

Bekijk alle Expert winkels