Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over bluetooth-speakers

Advies over bluetooth-speakers van Expert

Normaal gesproken is een kabel nodig om een luidspreker te verbinden met uw audio. Dat kan een 3.5mm koptelefoonkabeltje zijn dat u aansluit op uw smartphone of tablet, of een speakerkabels die u verbindt met uw hifi-installatie. Met een bluetooth-speaker vermijdt u dat gehannes met kabels: simpelweg de bluetooth-functie van uw smartphone, tablet of ander bluetooth-apparaat aanzetten, het apparaat koppelen met de speaker en luisteren maar. Zelfs een internetverbinding is niet nodig.

Heeft u een bluetooth-speaker en smartphone of tablet met NFC (afkorting voor Near Field Communication), dan kunt u uw bluetooth-speaker binnen een seconde koppelen. Hou de apparaten gewoon dichtbij elkaar (max. 10 cm tussenruimte) en ze verbinden automatisch.

Zaken om op te letten als u een bluetooth-speaker koopt:

  • Formaat
  • Accuduur
  • Waterbestendigheid

Bekijk alle bluetooth-speakers

Welk formaat bluetooth-speakers?

De grootte van de bluetooth-speaker bepaalt de draagbaarheid en meestal ook het geluid. Grotere speakers bieden over het algemeen meer volume en grootser geluid. Kleinere luidsprekers zijn gemakkelijker mee te nemen; naar een feestje, naar het strand, onder de douche. U kunt geen plek zo gek bedenken of u kunt er een bluetooth-speaker neerzetten en muziek luisteren. Laat u echter niet foppen door het formaat: er zijn ook kleine bluetooth-speakers die een groots geluid leveren.

Welke accuduur kiezen?

Niets zo erg als dat de muziek stopt wanneer het feest net begint. De tijd dat u een bluetooth-speaker kunt gebruiken zonder tussentijds opladen, varieert van 5 uur (zoals de JBL Go 2) tot 30 uur (de Samsung Level Box). Voldoende tijd om muziek af te spelen tijdens het sporten of als u een feestje geeft. Ook handig: bluetooth-speakers met een langere accuduur bieden vaak de mogelijkheid uw smartphone op te laden.

Bekijk alle bluetooth-speakers met een accuduur van 16 uur en meer

Waarom een waterbestendige bluetooth-speaker?

Waterbestendigheid is cruciaal als u uw bluetooth-speaker mee op pad neemt. Anders zal de eerste de beste bui, plons water uit het zwembad of gemorste drank het einde van het feestje inluiden. Én een kapotte speaker opleveren. Sommige speakers zijn spatwaterdicht, maar er bestaan ook volledige waterdichte exemplaren zoals de JBL Charge 3 en de Sony SRS-XB21, die u zelfs onder water kunt dompelen.

Bekijk alle waterbestendige bluetooth-speakers

Waarom een bluetooth-speaker met NFC?

NFC (Near Field Communication) is net zoiets als bluetooth, maar u hoeft geen apparaten te koppelen en te identificeren om verbinding te maken. Als een speaker is aangeduid als 'NFC-enabled' zoals de Sony SRS-XB21, betekent dit dat u de speaker met uw smartphone kunt verbinden en binnen een seconde uw muziek kunt streamen naar de bluetooth-speaker. Zo gemakkelijk kan het zijn om uw favoriete muziek te delen.

Bekijk alle bluetooth-speakers met NFC

Meerdere bluetooth-speakers koppelen?

Veel bluetooth-speakers, maar niet alle, kunt u koppelen. Verbind bijvoorbeeld twee speakers voor een stereo-sound. Of koppel meer dan 100 bluetooth-speakers, die zijn voorzien van JBL Connect+ of Sony Wireless Party Chain, om een muur van geluid te creëren.

Wat is het verschil tussen bluetooth- en wifi-speakers?

  • Een bluetooth-speaker verbinden met een smartphone, tablet of ander apparaat is meestal eenvoudig. Bovendien kan dat zonder internetverbinding. Daardoor kunt u overal een bluetooth-speaker koppelen. Bluetooth-speakers hebben bovendien een accu, zodat u ze gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Het bereik van bluetooth is wel minder groot dan van wifi (gemiddeld circa 10 meter afstand tussen speaker en bluetooth-apparaat). Ook jammer, als u via uw smartphone muziek streamt naar een bluetooth-speaker zal een binnenkomend telefoontje, de muziek onderbreken.
  • Het voordeel van wifi-luidsprekers is, dat u ze via een netwerk kunt aansturen. Dat maakt het mogelijk door het hele huis uw favoriete nummer te laten klinken, of in elke kamer een ander muziekje af te spelen, stereogeluid te spelen door twee luidsprekers de linker- en rechterkanalen te laten spelen. U kunt zelfs een volledige surround sound creëren (geen goedkope optie). Maar... voor al dit moois is wel een internetverbinding nodig.

Vragen of liever persoonlijk advies?

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Liever persoonlijk advies ontvangen? De lokale Expert winkel staat altijd klaar! Op basis van uw wensen, eisen en budget kunnen we samen tot de perfecte keuze komen. Klik hier om te ontdekken wat uw dichtstbijzijnde Expert winkel is. Of klik hier om direct contact op te nemen!

Bekijk alle Expert winkels