Navigatie

Advies over speakers

Advies over speakers van Expert

Als u geluid goed wil ervaren, zoals het geluid bedoeld is, heeft u een speaker oftewel een luidspreker nodig. Expert heeft een groot assortiment speakers voor iedereen. Van soundbars, bluetooth- en wifi-speakers tot hifi- en pc-speakers. Luidsprekers zijn er niet alleen in allerlei soorten, maar ook in allerlei maten, en voor gebruik in huis, de tuin of op het strand. Expert helpt u online - of in een van onze 140 winkels - met het juiste advies. Zo kunt u de speaker(set) kopen die past bij uw luisterwensen.

Wat is een speaker?

Een speaker is een apparaat dat elektrische signalen omzet in geluid. Om geluid goed te kunnen horen, heeft u dus een goede luidspreker nodig. Een goede speaker houdt rekening met de grote reeks frequenties waaruit geluid bestaat. Dat is de reden waarom de beste luidsprekers uit meerdere speakers bestaan die elk hun eigen functie hebben. Zo hebben die luidsprekers tweeters voor de hoge frequenties, sub-woofers, voor de lage en speciale mid-range speakers voor alle frequenties daartussenin.

Waar wilt u de speaker voor gebruiken?

Bepaal uw keuze voor speakers niet alleen op basis van de geluidskwaliteit. Hou ook rekening met het doel waarvoor u de speakers wil gebruiken. Als u voornamelijk muziek luistert, kan één paar luidsprekers precies zijn wat u nodig heeft om te genieten. Ook als u af en toe tv of film kijkt. Tv-geluid verbetert u trouwens eenvoudig met een soundbar. Compacte, waterbestendige bluetooth-speakers zijn handig om overal mee naartoe te nemen. Met wifi-speakers creëert u thuis een draadloos geluidssysteem. Beter geluid uit uw laptop of desktop krijgt u met pc-speakers.

Bekijk alle speakers bij Expert

Waarom een soundbar kopen?

Een soundbar biedt een geluidservaring die aansluit op het levensechte beeld van uw tv. Want laten we wel zijn: de superdunne televisies van tegenwoordig geven kristalhelder beeld. Maar een overtuigende explosie laten horen, of andere geluiden die uw tv-beleving zo intens maken, lukt niet met de ingebouwde luidsprekers. Een soundbar is dus een stijlvolle en elegante oplossing om het geluid van uw tv te verbeteren.

Bekijk alle soundbars bij Expert

Advies over soundbars

Waarom een bluetooth-speaker kopen?

Met een bluetooth-speaker speelt u, zónder internetverbinding, draadloos uw hele muziekbibliotheek rechtstreeks af vanaf uw telefoon of tablet. Handig voor in huis, maar ook om uw favoriete nummers af te spelen bij een feestje in de tuin of tijdens een dagje op het strand. Bluetooth-speakers zijn door hun compacte formaat en meestal lange accuduur namelijk ideaal om mee te nemen. Ook al omdat ze steeds meer stof- en waterbestendig zijn. Ook handig: een bluetooth-speaker met ingebouwde microfoonfunctie om handsfree te bellen.

Bekijk alle bluetooth-speakers bij Expert

Advies over bluetooth-speakers

Waarom een wifi-speaker kopen?

Een wifi-speaker is ideaal om thuis draadloos muziek te streamen via bijvoorbeeld Spotify of een mediaserver. Als er een wifi-internetverbinding is, kunt u in elke kamer (zélfs de badkamer) een wifi-speaker neerzetten om door het hele huis naar uw favoriete nummers te luisteren (multiroom wifi). Het bereik van wifi is namelijk groter dan van bluetooth. Bovendien wordt muziek via wifi niet onderbroken als er een bericht of oproep binnenkomt.

Bekijk alle wifi-speakers bij Expert

Advies over wifi-speakers

Waarom hifi-speakers kopen?

Muziekliefhebbers kunnen niet zonder een goede set hifi-speakers. Ziet u uzelf niet langdurig onderuitgezakt luisteren naar muziek? Dan heeft u waarschijnlijk genoeg aan een paar hoogwaardige boekenplan-speakers of luidsprekers aan de muur. Voor extra bas is een subwoofer aan te raden.

Bekijk alle hifi-speakers bij Expert

Advies over hifi-speakers

Waarom pc-speakers kopen?

Als u veel muziek luistert en filmpjes kijkt via uw laptop of desktop, dan is goed geluid wel zo prettig. De standaard luidsprekers in computers zijn daar niet bijzonder geschikt voor.

Bekijk alle pc-speakers bij Expert

Advies over pc-speakers