Navigatie

AEG wasmachine resetten

Meest voorkomende storingen van AEG wasmachines

Als je AEG wasmachine niet wil wassen en een foutmelding geeft dan is dat natuurlijk heel vervelend. Vooral als je net de was wou doen en blijft zitten met een volle wastrommel. Gelukkig zijn veel storingen eenvoudig zelf op te lossen. Hieronder vertellen we je wat de verschillende foutmeldingen bij een AEG wasmachine betekenen en hoe je deze oplost. Staat de foutmelding er niet bij, of krijg je het probleem niet opgelost? Schakel dan een monteur in.

AEG wasmachine

AEG wasmachine resetten

Soms is het probleem eenvoudig op te lossen door de wasmachine te resetten, maar kijk altijd eerst hieronder bij de verschillende foutmeldingen en wat deze betekenen. Om de wasmachine te resetten schakel je het apparaat uit en haal je de stekker uit het stopcontact. Wacht een halve minuut en sluit het apparaat daarna weer aan. Je kunt de wasmachine daarna weer inschakelen. Lost dit het probleem niet op? Lees dan verder op deze pagina, of schakel zo nodig een monteur in.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een AEG wasmachine?

AEG wasmachine foutmelding EF0 of EFO

Als er een van deze foutmeldingen op het display staat is er meestal sprake van een verstopping bij het afvoerfilter. Om het filter schoon te maken open je voorzichtig het klepje onderaan de voorkant van de wasmachine met een platte schroevendraaier. Schroef het filter los en houd er daarbij rekening mee dat er water kan lekken, dus houd een dweil bij de hand. Het filter kun je afspoelen onder de kraan en daarna terugplaatsen in de wasmachine. Controleer ook of de wasmachinekraan wel genoeg water geeft. Lost dit het probleem niet op? Dan heb je misschien teveel wasmiddel gebruikt. Teveel schuim is slecht voor een wasmachine. Draai een 60 graden programma met een lege trommel om overtollig wasmiddel weg te spoelen.

AEG wasmachine foutmelding EH0 of EHO

Bij een van deze foutmeldingen is er een probleem met de stroomvoorziening van de wasmachine. Haal de stekker uit het stopcontact en plug een ander apparaat in, bijvoorbeeld een lamp, om te controleren of het stopcontact werkt. Werkt het andere apparaat ook niet? Dan is er een probleem met het stopcontact of in de meterkast. Werkt het andere apparaat wel? Reset dan de wasmachine zoals hierboven is omschreven bij “AEG wasmachine resetten”.

AEG wasmachine foutmelding E10, C1 of F1

Deze foutmeldingen geven aan dat de wasmachine geen, of onvoldoende, water krijgt. Controleer eerst of de wasmachinekraan wel open staat. Is dit wel het geval, draai dan de kraan dicht, zet de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact en schroef de wasmachineslang los van de kraan. Houd een dweil bij de hand want er kan hierbij nog wat water lekken. Controleer vervolgens met een emmer direct bij de kraan of er voldoende water uit de kraan stroomt. Een wasmachinekraan moet ongeveer 10 liter water per minuut door kunnen laten. Reinig ook het filter van de watertoevoerslang van de wasmachine en controleer of er geen knik in de slang zit. Koppel de slang vervolgens weer aan de kraan en sluit de wasmachine opnieuw aan.

AEG wasmachine foutmelding E20, C2 of F2

Bij een van deze foutmeldingen wordt het water niet goed weggepompt en blijft het water vaak in de wasmachinetrommel staan. Mogelijk is het afvoerfilter verstopt. Hoe je deze kunt reinigen, zie je hierboven bij foutmelding EF0 of EFO. Controleer ook of de afvoerslang niet geknikt is.

AEG wasmachine foutmelding E30 of C3

Bij een van deze foutmeldingen hoor je de wasmachine drie keer piepen met een waarschuwingssignaal, er lekt namelijk water. Controleer of zowel de watertoevoerslang als de waterafvoerslang goed zijn aangesloten en of er geen lek in zit. Kijk vervolgens of de wasmachinedeur goed is gesloten. Soms kan het zijn dat er bijvoorbeeld een kledingstuk tussen de deur zit. Is dit het geval, sluit dan de wasmachinekraan en haal de stekker uit het stopcontact. Leg een dweil aan de achterkant van de wasmachine en til het apparaat 40 seconden lang een stuk schuin naar achteren.

AEG wasmachine foutmelding E40

Bij deze foutmelding piept de wasmachine vier keer en is de deur niet goed vergrendeld. Mogelijk zit er wasgoed tussen de deur of is de deur niet goed gesloten. Ook kan een te volle trommel de oorzaak zijn. Haal wat wasgoed uit de trommel en zorg ervoor dat er geen wasgoed tussen de deur zit. Sluit de deur vervolgens met een klik. Lost dit het probleem niet op? Dan is het deurslot mogelijk versleten. Schakel in dat geval een monteur in.

AEG wasmachine foutmelding E90

Bij deze foutmelding is er een probleem met de elektronica. Reset de wasmachine zoals hierboven omschreven bij “AEG wasmachine resetten”. En kijk of dit het probleem oplost. Houdt het probleem aan, schakel dan een monteur in.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!