Navigatie

Samsung wasmachine kalibreren

Tips voor het kalibreren van een Samsung wasmachine

Als je net een nieuwe Samsung wasmachine hebt gekocht, of als je je Samsung wasmachine hebt verhuisd, is het belangrijk om de wasmachine te kalibreren. Nadat de wasmachine is gekalibreerd maakt hij minder lawaai en ontstaan er minder trillingen. Bovendien wast de wasmachine na het kalibreren energiezuiniger. Kalibreren is in 3 minuten klaar.

-Samsung-kalibereren

1. Samsung wasmachine aansluiten

Voordat je de Samsung wasmachine kunt kalibreren moet je hem eerst aansluiten. Plaats de wasmachine op de juiste plek, verwijder de transportbouten en sluit het apparaat aan op de water aan- en afvoer en op het stopcontact. Zorg ervoor dat de wasmachine goed waterpas staat en op een stabiele ondergrond.

2. Samsung wasmachine kalibreren

Nadat de Samsung wasmachine op de juiste plek staat en is aangesloten kun je de wasmachine kalibreren. Kalibreren doe je met een lege wastrommel. Voordat je begint moet de wasmachine uit staan.

  1. Houd 3 seconden tegelijkertijd de knoppen ‘Temperatuur’ en ‘Uitgestelde Start’ ingedrukt en zet de wasmachine aan.
  2. Als je stap 1 juist hebt uitgevoerd verschijnt er nu ‘clb’ in het display. Druk nu op de startknop en de wasmachine begint met kalibreren.
  3. Je ziet de trommel 3 minuten draaien.
  4. De kalibratie is klaar wanneer er ‘end ’ in het display staat. Je kunt de wasmachine nu gaan gebruiken.

Waarom moet je een Samsung wasmachine kalibreren?

Samsung kalibreert de wasmachines niet in de fabriek. Het voordeel van thuis kalibreren is dat de wasmachine de kalibratie nauwkeuriger kan doen. Kalibreren is belangrijk omdat de wasmachine na de kalibratie minder trillingen en geluid produceert en energiezuiniger wast. Tijdens de kalibratie wordt de beladingssensor goed afgesteld zodat de wasmachine daarna nauwkeurig kan meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit. Tijdens het wassen wordt het wasprogramma vervolgens automatisch op de lading aangepast. Zo kun je wassen in minder tijd en met minder energie.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!