Navigatie

LG wasmachine resetten

Meest voorkomende storingen van LG wasmachines

Je bent de was aan het doen en opeens geeft je LG wasmachine een foutmelding. Wat nu? Hieronder vertellen we je wat de verschillende foutmeldingen zijn en hoe je deze het beste op kunt lossen. Met deze tips kun je (meestal) snel weer verder met wassen. Maar soms zal het nodig zijn om een monteur in te schakelen.

LG wasmachine

LG wasmachine resetten

Wanneer het nodig is om een LG wasmachine te resetten kun je dit doen door het apparaat uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen. Na een halve minuut kun je het apparaat weer aansluiten. Lost dit het probleem niet op? Kijk dan hieronder bij de verschillende foutcodes en schakel zo nodig een monteur in.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een LG wasmachine?

LG wasmachine foutcode IE

Foutcode IE staat bij een LG wasmachine voor een probleem met de watertoevoer. Controleer of de toevoerslang niet geknikt is en of er voldoende water uit de kraan komt. De waterdruk uit de kraan moet voldoende zijn: ongeveer 10 liter water per minuut. Maak ook het filter van de toevoerslang schoon. Om het filter schoon te maken moet je de slang loskoppelen. Let erop dat er hierbij soms nog water kan lekken.

LG wasmachine foutcode OE

Foutcode OE staat voor een verstopte waterafvoer. Controleer of de afvoerslang geknikt is en maak het filter van de afvoerpomp schoon. Je vindt het filter achter het klepje onderaan aan de voorkant van de wasmachine. Wanneer je het filter losschroeft kan er water uit de wasmachine stromen. Het filter kun je goed afspoelen onder de kraan en daarna weer terugplaatsen.

LG wasmachine foutcode UE

Foutcode UE betekent dat de wastrommel niet in balans is. Dit kan gebeuren wanneer je weinig wasgoed in de trommel doet, maar er wel aan een kant een zwaar stuk wasgoed in zit. Verdeel het wasgoed zo goed mogelijk over de trommel. Als dat lastig gaat kun je bijvoorbeeld aan de andere kant van de wastrommel een grote handdoek leggen die je mee wast.

LG wasmachine foutcode dE, dE1, dE2

Bij een van bovenstaande foutcodes is de deur van de wasmachine niet goed gesloten. Meestal kun je dit eenvoudig oplossen door te kijken of er geen wasgoed tussen de deur zit. Stop het wasgoed goed in de trommel. Wanneer de deur goed gesloten is, hoor je een klik. Lost dit het probleem niet op? Dan kan er een probleem zijn met de deurvergrendeling. In dat geval kan een monteur je verder helpen.

LG wasmachine foutcode LE

Foutcode LE betekent dat de motor overbelast is. Als er heel veel zwaar wasgoed in de trommel zit, kun je het beste een deel van het wasgoed verwijderen, zodat de trommel minder vol zit. Zet de wasmachine voor 30 minuten uit zodat de motor kan afkoelen. Daarna kun je verder met het wasprogramma.

LG wasmachine foutcode AE

Als je foutcode AE op het display ziet, heeft de wasmachine een lekkage. Zet de wasmachine uit en haal de stekker uit het apparaat. Draai ook de watertoevoer dicht. Neem contact op met een monteur.

LG wasmachine foutcode PE

Bij deze foutcode werkt de waterpeilsensor niet goed. Zet de wasmachine uit, draai de watertoevoerkraan dicht en haal de stekker uit het stopcontact. Controleer vervolgens of er geen knik in de toevoerslang zit en of de toevoerslang goed is aangesloten. Maak ook het filter van de toevoerslang schoon. Hiervoor moet je de slang even losschroeven van de kraan. Mogelijk lekt er hierbij nog wat water, dus houd hier rekening mee.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!