Navigatie

Wasmachine reparatie - Een oude wasmachine laten repareren of vervangen?

Bekijk nieuwe wasmachines bij Expert Wasmachine reparatie bij Expert

Oudere wasmachines kampen soms met problemen. Is wasmachine reparatie dan zinvol? Sommige problemen kun je zelf oplossen. Wasmachines geven wanneer er een probleem is meestal een storingsnummer op de display. Voor een omschrijving van het probleem kun je dit nummer opzoeken in de gebruiksaanwijzing of op internet. Als je wasmachine nog garantie heeft, is het zeker de moeite waard om deze te laten repareren. Voor oudere wasmachines zonder garantie helpen we je hieronder met de afweging of repareren nog de moeite waard is of dat je beter een nieuwe wasmachine kunt kopen.

 


Wasmachine laten repareren

Ook voor wasmachine reparatie kun je terecht bij je lokale Expertwinkel. Je kunt altijd bij ons terecht voor advies. Een aantal Expertwinkels heeft eigen monteurs in dienst, voor een vakkundige reparatie van je defecte wasmachine. Met 140 winkels door heel Nederland, is er altijd een Expertwinkel bij jou in de buurt.

Repareren is soms goedkoper dan een nieuwe wasmachine, maar niet altijd. Soms staan de reparatiekosten niet in verhouding tot de kosten van een nieuwe wasmachine, of de te verwachten levensduur. Dan kun je beter een nieuw apparaat kopen. Je kunt als leidraad nemen dat een reparatie niet meer dan 70% van een nieuwe wasmachine moet kosten.

Wasmachine reparatie bij Expert

 


Nieuwe wasmachine kopen

Als er geen garantie meer op je oude wasmachine zit, en wanneer repareren duur uitvalt, ben je beter af met een nieuwe wasmachine. Met name het laten vervangen van de pomp of de kuip zijn dure reparaties.

Wasmachines zijn de afgelopen jaren zuiniger geworden. Oudere type wasmachines met energielabel B, C of D kun je bij een serieus defect beter vervangen door een nieuw, energiezuinig apparaat. Op deze manier verdien je je nieuwe apparaat terug via een lagere water- en energierekening. Je oude apparaat kun je laten recyclen. Expert neemt je oude apparaat gratis mee, bekijk hier de voorwaarden.

Bekijk nieuwe wasmachines bij Expert

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!