Navigatie

Zanussi wasmachine resetten

Meest voorkomende storingen van Zanussi wasmachines

Als je de was aan het doen bent en je Zanussi wasmachine een storing geeft dan is dat best vervelend. Je wil immers zo snel door met wassen. Hieronder kun je zien wat de verschillende foutmeldingen betekenen en hoe je de storing op kunt lossen. In sommige gevallen is het echter nodig om een monteur in te schakelen.

Zanussi wasmachine

Zanussi wasmachine resetten

Een Zanussi wasmachine resetten is eenvoudig. Schakel het apparaat uit en trek de stekker eruit. Na een halve minuut kun je het apparaat weer aansluiten en inschakelen. Als er een foutcode op het display staat, bekijk dan eerst altijd wel even wat de foutcode betekent en volg de instructies op die bij de foutcode vermeld staan. Soms zul je een monteur in moeten schakelen om het probleem te laten verhelpen.

Zanussi wasmachine foutmeldingen en de oplossing

Zanussi wasmachine foutmelding Eb0 en Ebo

Bij foutcode Eb0 of Ebo is er een probleem met de stroomvoorziening. Controleer of de stekker van de wasmachine in een geaard stopcontact zit en probeer de wasmachine eens op een ander stopcontact aan te sluiten om te zien of het apparaat het daar wel doet. Ook kun je controleren of het stopcontact wel goed is door er een ander apparaat op aan te sluiten. Verdwijnt de melding niet? Probeer dan de wasmachine te resetten (zie hierboven).

Zanussi wasmachine foutmelding E40

E40 staat voor een deurstoring. Controleer of er geen wasgoed tussen de deur zit en of het wasgoed goed in de trommel zit. Ook mag de trommel niet te vol zitten. Check ook of de wasmachine niet op het kinderslot staat. Hoe je dit doet vind je in de gebruiksaanwijzing.

Zanussi wasmachine foutmelding E10 en C1

Bij foutcode E10 of C1 krijgt de wasmachine geen water. Controleer of de watertoevoerslang goed is aangesloten en dat er geen knik in de slang zit. Kijk ook of er voldoende water uit de kraan komt; je moet een 10 liter emmer in 1 minuut met water kunnen vullen. Als dit niet lukt, is er mogelijk een probleem met de waterdruk.

Zanussi wasmachine foutmelding E20 en C2

Bij foutcode E20 of C2 wordt het water niet goed afgepompt. Controleer of de afvoer niet verstopt zit en of er geen knik in de afvoerslang zit. De afvoerslang moet ongeveer 10 cm diep in de afvoer zitten. Als er geen probleem is met de afvoerslang, maak dan de afvoer en de afvoerpomp van de wasmachine schoon. Je vindt deze meestal achter een klepje onderaan de voorkant van de wasmachine.

Zanussi wasmachine foutmelding EFO, EFo en EF3

Bij foutcode EFO, EF0 of EF3 is er sprake van een interne lekkage in de wasmachine. Er is dan water onderin de trommel terecht gekomen. Meestal wordt dit veroorzaakt doordat er een kledingstuk of bijvoorbeeld een touwtje of een veter tussen de deur en het afsluitrubber zit. Zet de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact. Koppel de waterslang los en til de wasmachine aan de voorkant een klein stukje op zodat het water er aan de achterkant deels uit kan lopen. Vervolgens kun je de wasmachine weer aansluiten en de deur openen zodat je de vastzittende kledingstukken kunt verwijderen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!