Navigatie

Indesit wasmachine resetten

Meest voorkomende storingen van Indesit wasmachines

Als je Indesit wasmachine problemen geeft en je niet verder kunt met de was is dat natuurlijk vervelend. Hieronder vind je een lijst met diverse foutcodes die een Indesit wasmachine kan geven en mogelijke oplossingen. Hiermee kun je hopelijk snel weer verder met wassen, al zal het in sommige gevallen nodig zijn om een monteur erbij te halen.

Indesit wasmachine

Indesit wasmachine resetten

Een Indesit wasmachine reset je door het apparaat uit te zetten en de steker uit het stopcontact te halen. Na een halve minuut kun je het apparaat weer aansluiten en inschakelen. Lost dit het probleem niet op? Kijk dan hieronder naar Indesit wasmachine foutcodes en oplossingen. In sommige gevallen is het nodig om een monteur in te schakelen.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een Indesit wasmachine?

Indesit wasmachine foutcode F01

Bij foutcode F01 start de wasmachine niet. Probeer in dit geval de wasmachine te resetten. Schakel de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact. Na 2 minuten kun je de wasmachine weer aansluiten. Wacht vervolgens nog een halve minuut totdat je de wasmachine weer aanzet.

Indesit wasmachine foutcode F02

Bij foutcode F02 heeft de wasmachine een probleem met de trommelaandrijving. Schakel de wasmachine uit en neem contact op met een monteur.

Indesit wasmachine foutcode F05 of F011

Bij foutcode F05 of F011 is er een probleem met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet geknikt is en of de afvoer niet verstopt zit. Maak vervolgens indien nodig het wasmachinefilter schoon. Deze vind je achter het klepje aan de onderkant van de voorkant van de wasmachine. Houd een dweil en een emmer bij de hand want er kan water uit de wasmachine lekken.

Indesit wasmachine foutcode F06

Bij foutcode F06 is de deur van de wasmachine niet goed gesloten. Controleer of er geen wasgoed tussen de deur zit en zorg ervoor dat het wasgoed goed in de trommel ligt. Sluit de deur zodat je een klikgeluid hoort.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!