Navigatie

Wasmachine vloer

Welke vloer is geschikt voor een wasmachine?

Als je pas bent verhuisd, als je wasmachine niet stabiel staat of als je voor het eerst een wasmachine aanschaft vraag je je misschien af wat de beste plek is voor de wasmachine. Als je wil dat de hij stabiel staat, is het type vloer waarop je de wasmachine plaatst belangrijk. Verder moet de wasmachine waterpas staan en niet wiebelen. Dit kun je aanpassen met de verstelbare pootjes onder het apparaat.

Wasmachine aansluiten

Geschikte vloeren voor wasmachines

Als je de keuze hebt, kun je de wasmachine het beste op een egale vloer van beton, steen of matte tegels plaatsen. Op deze ondergrond staat de wasmachine het stevigst en blijft hij goed op zijn plek staan. Hierdoor minimaliseer je geluid en trillingen.

Wasmachine op laminaat

Minder geschikte vloeren voor wasmachines

Minder geschikte type vloeren voor de plaatsing van een wasmachine zijn hout, laminaat, tapijt of gladde tegels. Op deze vloeren staat de wasmachine minder stabiel, of kan het apparaat tijdens het centrifugeren verschuiven. Een minder stabiele vloer uit zich in meer vibraties en geluid.

Oplossingen bij minder geschikte vloeren

Wat kun je doen als je wasmachine niet stabiel staat, trilt tijdens het centrifugeren en veel geluid produceert? Als dit aan het vloertype ligt, is de wasmachine verplaatsen de beste optie. Als er een andere plek is, met een geschikter vloertype, zet de wasmachine dan daar neer. Is dit niet mogelijk dan kun je ook een betontegel van 60 x 60 cm gebruiken die minimaal 3 cm dik is. Als je de wasmachine daarop plaatst, staat hij een stuk stabieler.

Trillingsdempers wasmachine

Hoe gebruik je trillingsdempers?

Trillingsdempers zijn rubberen dopjes die je onder de poten van de wasmachine kunt plaatsen. In de meeste gevallen kun je echter beter geen trillingsdempers gebruiken. Gebruik trillingsdempers alleen bij oudere wasmachines die van zichzelf geen rubberen pootjes hebben of waarbij het rubber versleten is. Verder hebben trillingsdempers alleen zin op een vloer van beton, steen of tegels. Gebruik nooit trillingsdempers in combinatie met een lekbak. Bij verkeerd gebruik van trillingsdempers heeft dit juist een nadelige werking. De wasmachine kan daardoor meer gaan trillen en wordt minder stabiel.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!