Navigatie

Zo verhuis je een wasmachine

Een handig stappenplan voor het verhuizen van je wasmachine

Verhuizen is altijd leuk. Nieuwe verf uitkiezen voor de muren, een nieuwe inrichting en een nieuwe plek om helemaal jouw thuis te maken. Maar sommige aspecten zijn minder leuk. En misschien wel de ergste overtreder? Het verhuizen van je wasmachine. Zwaar, onhandig en hij moet bijna altijd wel een trap op. Op deze pagina vertellen wij je wat je kan doen om het verhuizen van de wasmachine makkelijker te maken en geven een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw wasmachine de reis zonder kleerscheuren overleeft.

Wasmachine verhuizen

Veilig verhuizen

Een wasmachine verhuizen is niet alleen zwaar, je moet ook goed opletten. Vergeet je een stap, dan kan je vrij eenvoudig je wasmachine stuk maken of een flinke plas water in je oude huis achterlaten. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten als je je wasmachine gaat verhuizen, zodat het zo soepel mogelijk gaat.

Water wasmachine

Begin op tijd

Ga je verhuizen, begin dan op tijd met de voorbereidingen. Bij de wasmachine betekent dat dat je hem een dag voor het verhuizen helemaal loskoppelt zodat het water uit alle slangen kan lopen. Doe je dit niet, dan is de wasmachine tijdens het verhuizen zo een paar kilo zwaarder. Ook kan het water tijdens de rit leeglopen, waardoor er een plas water in de verhuiswagen kan ontstaan en je spullen nat worden.

Wasmachine verhuizen

Losse delen vastzetten

Zet voor je de wasmachine gaat tillen de trommel vast. Om goed te werken en schokken tijdens het wassen op te vangen zit de wastrommel vast met veren. Tijdens het wassen is dit erg handig, maar als je hem verplaatst iets minder. Door de trillingen van het rijden kan de wasmachine beschadigen. Elke wasmachine komt daarom met transportbouten waarmee je de trommel vastzet. Ben je deze kwijt, dan kan je de bovenkant eraf halen en de lege ruimte opvullen met handdoeken.

Plak vervolgens alle slangen en snoeren vast aan de wasmachine met plakband, zodat je er niet over struikelt als je de trap oploopt. Denk eraan dat je de slangen met de opening naar boven houdt, zodat resterend water niet in de verhuiswagen loopt

Wasmachine tillen

Rechtop tillen

Til je de wasmachine van en naar de verhuiswagen, houd hem dat zoveel mogelijk rechtop. Een beetje schuin is prima, maar til hem niet helemaal horizontaal en zet hem ook keurig recht in de verhuiswagen. Leg je hem plat neer, dan kunnen leidingen en kabels platgedrukt worden en beschadigen.

Wasmachine aansluiten

Sluit de wasmachine weer aan

Heb je de wasmachine op de gewenste plek in je nieuwe huis, koppel hem dan weer aan en vergeet vooral de transportbouten niet los te koppelen. Laat je deze zitten terwijl je een was draait, dan kan je wasmachine stuk gaan en heb je hem voor niks naar je nieuwe huis getild.

 wasmachine | Expert

Bonus: bescherm je nieuwe huis

Het is heel makkelijk om met een wasmachine je nieuwe huis te beschadigen. Door simpelweg een bocht wat te krap te nemen of even niet op te letten maar je zo een kras in je muur. Door de hoeken te bedekken met dekens, bubbeltjesfolie of piepschuim bescherm je niet alleen je wasmachine, maar zorg je er ook voor dat je huis mooi blijft.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!