Navigatie

Bosch wasmachine resetten

Meest voorkomende storingen van Bosch wasmachines

Wat te doen bij een Bosch wasmachine storing? Als je Bosch wasmachine problemen geeft, is dat natuurlijk vervelend. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende foutcodes en hoe je deze op kunt lossen. Ook vertellen we je hoe je je Bosch wasmachine kunt resetten. Met deze stappen kun je in de meeste gevallen snel weer verder met wassen. Soms zal het echter nodig zijn om een monteur in te schakelen.

Bosch droger resetten

Bosch wasmachine resetten

Als je de wasmachine wil resetten, zet hem dan uit en trek de stekker uit het stopcontact. Na ongeveer een halve minuut kun je het apparaat weer aansluiten en aanzetten. Kijk voordat je dit doet altijd eerst of er een foutcode in het display staat. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende foutcodes en oplossingen. Soms zal het nodig zijn om een monteur in te schakelen om het probleem op te lossen.

Bosch wasmachine foutcode E16 / F16

Bij foutcode E16 zit er wasgoed tussen de deur of de trommel. Zorg ervoor dat het wasgoed goed in de trommel zit en dat er geen kleding tussen de deur zit. Sluit de wasmachinedeur zodat je een klik hoort.

Bosch wasmachine foutcode E17 / F17

Foutcode E17 staat voor een probleem met de watertoevoer. Controleer of de kraan open staat en of er minstens een emmer water per minuut uit kan stromen. Zo ja, controleer dan ook of de zeef in de toevoerslang schoon is. De zeef kun je schoonmaken door de slang los te koppelen en de zeef schoon te maken met een borsteltje.

Bosch wasmachine foutcode E18 / F18

Bij foutcode E18 is er een probleem met de waterafvoer. Controleer de waterafvoer en afvoerslang op verstoppingen en kijk of de afvoerslang niet geknikt is. Controleer ook de afvoerpomp. Dit doe je door de kraan dicht te draaien en het apparaat uit te schakelen. Open de onderhoudsklep en laat het water uit de wasmachine stromen. Schroef vervolgens voorzichtig het pompdeksel los en maak de binnenruimte, het schroefdraad van de pompdeksel en het pomphuis goed schoon. Zorg ervoor dat de waaier van de pomp kan draaien en plaats de pompdeksel terug. Schroef de deksel vast. De handgreep moet verticaal staan. Klik de serviceklep weer dicht.

Bosch wasmachine foutcode E19 / F19

Foutcode E19 staat voor “opwarmtijd overschreden”. Neem contact op met een monteur om dit probleem te laten verhelpen.

Bosch wasmachine foutcode E20 / F20

Foutcode E20 staat voor “onverwacht opwarmen”. Reset de machine door hem uit en aan te zetten. Houdt het probleem aan neem dan contact op met een monteur.

Bosch wasmachine foutcode E21 / F21

Bij foutcode E21 is er sprake van een motorstoring. Reset de machine door hem uit en aan te zetten. Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact op met een monteur.

Bosch wasmachine foutcode E23 / F23

Foutcode E23 betekent: “Aquastop geactiveerd”. Je kunt dit probleem niet zelf oplossen. Maak een afspraak met een monteur.

Bosch wasmachine foutcode E25 / F25

Foutcode E25 betekent “storing troebelheidssensor”. Maak een afspraak met een monteur om het probleem te laten verhelpen.

Bosch wasmachine foutcode E26 / F26 of E27 / F27

Bij foutcode E26 en E27 is er een storing in de druksensor. Maak een afspraak met een monteur om het probleem te laten verhelpen.

Bosch wasmachine foutcode E28 / F28

Bij foutcode E28 is de doorstroomsensor defect. Maak een afspraak met een monteur om het probleem te laten verhelpen.

Bosch wasmachine kraan-symbool knippert

Als er een probleem is met de watertoevoer verschijnt er een knipperend kraan-symbool op het display. Controleer of de waterkraan openstaat en of er water uit de kraan komt. Zorg er verder voor dat er geen knik in de watertoevoerslang zit en dat de slang aan beide kanten goed is aangesloten. Lost dit het probleem niet op, maak dan het waterinlaatfilter met een borsteltje onder stromend water schoon.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!