Navigatie

Whirlpool wasmachine resetten

Meest voorkomende storingen van Whirlpool wasmachines

Een probleem met je Whirlpool wasmachine is vervelend, vooral als je net de was aan het doen bent. Je wil immers niet met wasgoed blijven zitten dat ongewassen of kletsnat is. Hieronder vind je de oplossingen voor de meest veelvoorkomende problemen bij Whirlpool wasmachines.

Whirlpool droger resetten

Whirlpool wasmachine

Whirlpool wasmachine resetten

Een Whirlpool wasmachine resetten doe je door het apparaat uit te zetten en voor een halve minuut de stekker uit het stopcontact te halen. Sluit het apparaat daarna weer aan en schakel hem weer in. Lost dit het probleem niet op? Kijk dan of er een foutcode op het display staat en lees hieronder wat je moet doen. In sommige gevallen zul je een monteur in moeten schakelen.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een Whirlpool wasmachine?

Whirlpool wasmachine storing FH of E1

Bij foutcode FH of E1 is er een probleem met de watertoevoer; de wasmachine krijgt geen of onvoldoende water. Controleer of de aansluitslang niet gekinkt is en of de wasmachinekraan open staat. Controleer ook met een emmer of er voldoende water uit de waterkraan stroomt. Voor een wasmachine om goed te werken moet er ongeveer 10 liter water per minuut uit de kraan kunnen stromen, anders is de waterdruk te laag.

Whirlpool wasmachine storing F4, F21 of FP

Als er F4, F21 of FP op het display staat, is er een probleem met de waterafvoer. Kijk of de afvoerslang niet geknikt is en of de slang ongeveer 10 cm diep in de afvoerpijp zit. Maak ook het wasmachinefilter schoon, achter het klepje onderaan de voorkant van de wasmachine.

Whirlpool wasmachine storing F05 of E2

Bij foutcode F05 of E2 is er een probleem met de watertemperatuursensor. Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. Wacht een half uur en schakel het apparaat dan weer in. Start het programma opnieuw.

Whirlpool wasmachine storing F7

F7 geeft aan dat er een probleem met de wasmachinemotor is. Controleer na een verhuizing altijd of alle transportbouten uit de wasmachine zijn verwijderd. Verder mag de trommel niet te vol zitten of te zwaarbeladen zijn; in deze gevallen moet de motor te hard werken.

Whirlpool wasmachine storing F13 of F22

Foutcode F13 of F22 geeft aan dat de wasmachinedeur niet goed gesloten is. Zorg ervoor dat er geen wasgoed tussen de deur klemt en doe het wasgoed goed in de trommel. Maak ook de deur, het deurslot en het rubberen manchet schoon en verwijder hierbij alle zeep-, stof en vuil. Als je de deur goed sluit, hoor je een klik.

Whirlpool wasmachine storing F18

Foutcode F18 bij een Whirlpool wasmachine geeft aan dat er teveel schuimvorming optreedt. Wanneer je teveel wasmiddel gebruikt kan de wasmachine zijn werk niet goed doen en kan het apparaat zelfs gaan lekken. Haal al het wasgoed uit de trommel en draai een wasprogramma zonder wasmiddel. Zorg er in het vervolg voor dat je nooit meer wasmiddel doseert dan de aanbevolen hoeveelheid, zoals vermeld op de verpakking.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!