Navigatie

Vulgewicht wasmachines

Welk vulgewicht heeft je wasmachine nodig?

Het vulgewicht van een wasmachine is een belangrijke factor als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine. Want als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, hoeveel kg heb je dan nodig? Het is handig als dit past bij jouw huishouden. Het vulgewicht bepaalt hoeveel kilogram wasgoed er in de machine kan.

-Wasmachine vulgewicht
Vulgewicht wasmachine

Hoeveel kg vulgewicht heeft de wasmachine nodig?

Het vulgewicht van de wasmachine hangt af van uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat. Afhankelijk daarvan kies je voor een wasmachine met een vulgewicht dat aansluit bij jouw gezinssituatie. Wij adviseren het volgende:


Een tot twee personen

Wij adviseren een wasmachine met een vulgewicht van 7 kilogram. Met dit vulgewicht doe je meerdere keren per week de was. Afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed.


Twee tot drie personen

Een wasmachine met 8 kilogram is goed voor deze grootte huishouden. Er is genoeg vulgewicht voor de hoeveelheid was. Ook voor een gezin met 1 of 2 kinderen raden we een 8 kg wasmachine aan.


Drie personen of meer

In een huishouden van drie personen of meer is een vulgewicht van minimaal 9 kilogram geen overbodige luxe. Dit vulgewicht zul je nodig hebben voor de hoeveelheid wasgoed. Ook voor een gezin met 3 kinderen raden we een 9 kg wasmachine aan. En voor de grotere huishoudens zijn er wasmachines met een vulgewicht van 10 kg of meer.

Vulgewicht programma

Twijfels over het vulgewicht

Als je wacht met wassen totdat je in een keer een grote was kan draaien, kun je ervoor kiezen om een wasmachine aan te schaffen met een hoger vulgewicht. Als je met twee personen bent, kun je dan kiezen voor een wasmachine met een vulgewicht van acht kilogram. Als je plannen hebt voor gezinsuitbreiding dan kun je ook overwegen om te kiezen voor een wasmachine met een groter vulgewicht. Verder kunnen niet alle wasprogramma’s draaien met een volledig beladen trommel. Dit geldt voor als je een snelle was wilt doen of voor bepaalde stoffen. Bij deze wasprogramma’s vul je de wasmachine maar voor een deel.

Conclusie

Het vulgewicht van de wasmachine hangt samen met hoe je de was doet en hoeveel personen jouw huishouden telt. Twijfel je over het vulgewicht? Kom dan eens langs bij een van onze Expertwinkels voor persoonlijk advies.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!