Navigatie

Wat zijn de afmetingen van een wasmachine?

Formaat wasmachine

Ga je de badkamer verbouwen en heb je een mooi plekje voor je wasmachine bedacht of wil je de wasmachine opbergen is een kast of onder een werkblad, dan wil je natuurlijk welk weten of hij daar goed past. Dan is het goed om te weten hoe groot een wasmachine precies is. Wij vertellen het je.

-Wasmachine afmetingen

Over het algemeen zijn wasmachines niet de mooiste apparaten. Veel mensen kiezen er daarom voor om de wasmachine in een wasmachine-kast of onder een werkblad te plaatsen. Dit laatste heeft ook als voordeel dat je gelijk een plek hebt om de was op te vouwen als het klaar is. Maar de wasmachine moet wel passen. Daarom vertellen wij je wat de formaten van wasmachines zijn.

Formaat wasmachine

Hoe groot zijn wasmachines?

Wasmachines hebben vrij standaard afmetingen. Het verschil zit hem vooral in de diepte. De standaard hoogte van een wasmachine is 85 centimeter en de standaard breedte is 60 centimeter. De diepte is deels afhankelijk van hoe groot je de trommel wil hebben, maar varieert van ongeveer 60 tot 70 centimeter.

Bovenlader

Kleine ruimte? Kies voor een bovenlader?

Heb je minder ruimte? Dan kan je kiezen voor een bovenlader. Een bovenlader is een wasmachine waarbij de deur niet aan de voor kant zit, maar aan de bovenkant. Het voordeel hiervan is dat de wasmachine minder breed is, waardoor je de machine op meer plekken kwijt kan. Het nadeel is dat bovenladers over het algemeen een kleinere trommel hebben, waardoor je minder was in een keer kan doen. Ook zijn bovenladers iets hoger en moet je er altijd van boven bij kunnen. Een bovenlader onder een werkblad zetten is dus geen goed idee.

Hoe groot is een bovenlader

Hoe groot is een bovenlader?

Een bovenlader is 90 centimeter hoog, 40 centimeter breed en 60 centimeter diep. Ook bij een bovenlader zijn de afmetingen standaard, dus je kan makkelijk een washok inrichten voordat je een wasmachine hebt gekocht, zonder het risico te lopen dat de wasmachine die jij op het oog hebt niet past.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!