Navigatie

Samsung wasmachine storing

Meest voorkomende storingen van Samsung wasmachines

Je bent aan het wassen en je Samsung wasmachine geeft een storing. Wat nu? In de onderstaande lijst vind je de meest bekende storingen van Samsung wasmachines en hoe je deze op kunt lossen. Ook leggen we je uit hoe je de wasmachine kunt resetten. Met deze tips kun je snel weer verder met de was!

-Samsung-kalibereren

Samsung wasmachine resetten

Het resetten van een Samsung wasmachine is eenvoudig. Zet de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact. Na ongeveer 30 seconden kun je het apparaat weer aansluiten en inschakelen. Als er een foutmelding in het display staat, kun je voordat je de wasmachine reset het beste even hieronder kijken hoe je de foutmelding op kunt lossen. In sommige gevallen zal het nodig zijn om een monteur in te schakelen.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een Samsung wasmachine?

Samsung wasmachine foutmelding 1E of 1C

Foutcode 1E of 1C betekent dat de waterpeilsensor niet goed werkt. Vaak komt dit door een te lage waterdruk. Controleer of de watertoevoerslang goed op de wasmachine is aangesloten en of de wasmachinekraan helemaal openstaat. Kijk ook of er geen knik in de toevoerslang zit. Ook kan het helpen om het filter van de toevoerslang schoon te maken. Je komt bij het filter door de toevoerslang los te koppelen. Draai de kraan hiervoor dicht en let erop dat er nog water uit de slang kan ontsnappen.

Samsung wasmachine foutmelding 3E of 3C

Als er foutcode 3E of 3C op het display staat dan is er een probleem met de wasmachinemotor. Controleer of het stopcontact wel stroom levert door er een ander apparaat op aan te sluiten. Een andere oorzaak van deze foutmelding kan een te volle wastrommel zijn, vooral bij zwaar wasgoed. Haal in dat geval een deel van het wasgoed uit de trommel en probeer of je daarna zonder foutmelding verder kunt wassen. Als dit het probleem niet oplost zet de wasmachine dan een half uur uit en haal ook de stekker uit het stopcontact. Dit geeft de motor de tijd om af te koelen. Daarna kun je de wasmachine opnieuw aansluiten en aanzetten.

Samsung wasmachine foutmelding 4E of 4C

Bij foutmelding 4E of 4C is er een probleem met de watertoevoer. Om dit probleem op te lossen voer je dezelfde stappen uit als hierboven bij foutcode 1E. Controleer of de watertoevoerslang niet geknikt is en of de kraan helemaal open staat. Maak zo nodig het waterfilter van de aanvoerslang schoon. Controleer ook of de slang goed op de wasmachine is aangesloten.

Samsung wasmachine foutmelding 5E, 5C of E2

Als er een van deze foutcodes op het display van een Samsung wasmachine staat dan is er een probleem met de waterafvoer. Controleer of de afvoer niet verstopt zit en of de afvoerslang niet geknikt is. Maak ook het filter van de afvoerpomp schoon. Het filter vind je achter het klepje aan de voorkant van de wasmachine, onderin. Wanneer je het filter los schroeft kan er water ontsnappen dus houd daar rekening mee. Het filter kun je schoonmaken onder de kraan.

Samsung wasmachine foutmelding HE, HC, CE, rE1, 4E2, H1, 4C2 of E8

Geeft je Samsung wasmachine foutcode HE, HC, CE, rE1, 4E2, H1, 4C2 of E8? Deze foutmeldingen staan voor een probleem met de wastemperatuursensor. Dit kan voorkomen bij een hoge watertemperatuur in de afvoer. Laat in dit geval de wasmachine afkoelen door hem een half uur uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen. Na een half uur kun je de wasmachine weer aansluiten en kijken of de foutcode nu niet meer in het display verschijnt.

Samsung wasmachine foutmelding UE, E4 of Ub

Deze foutcodes staan voor een probleem met het centrifugeren. Dit wordt vaak veroorzaakt door een wasmachine die niet waterpas staat, of waarbij de pootjes onder de wasmachine niet goed zijn afgesteld waardoor de wasmachine kan wiebelen. Daarnaast is het belangrijk dat het wasgoed goed over de hele trommel is verdeeld; niet al het wasgoed aan één kant. Zet de wasmachine goed recht en op een stabiele ondergrond en verdeel het wasgoed over de trommel.

Samsung wasmachine foutmelding dE, dE1, Ed, dC, DC1 of DC

Bij een van deze foutmeldingen sluit de deur van de wasmachine niet goed. Dit komt bijvoorbeeld doordat er wasgoed tussen de deur zit of doordat de deur niet helemaal goed is dicht geklikt. Zorg ervoor dat er geen wasgoed tussen de deur zit en stop het wasgoed goed in de trommel. Sluit vervolgens de deur zodat je een klik hoort.

Samsung wasmachine foutmelding DDC

Als je een Samsung wasmachine met een AddWash klepje hebt en foutcode DCC in het display verschijnt, moet je eerst op de pauzeknop drukken voordat je het AddWash deurtje kunt openen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!