Navigatie

Was-droogcombinatie of losse apparaten

Was-droogcombinatie of losse wasmachine en wasdroger?

Als je een wasmachine en een droger wil kopen, ben je vast ook benieuwd naar een was-droogcombinatie. Want wat is nou beter, een was-droogcombinatie of twee losse apparaten? Met een was-droogcombinatie bespaar je ruimte, maar hij verbruikt meer energie en hij is langer bezig met drogen. Verder kan een was-droogcombinatie niet evenveel drogen als wassen. We zetten alle voor- en nadelen voor je op een rij om je te helpen met kiezen.

Bekijk alle was-droogcombinaties

Een was-droogcombinatie bespaart ruimte

Een was-droogcombinatie is een handig apparaat want het is een wasmachine en een droger in één. Hierdoor bespaar je ruimte en hoef je maar één apparaat te kopen. Wel bestaan er stapelkits waarmee je de droger bovenop de wasmachine kunt plaatsen. In dat geval valt de ruimte die twee losse apparaten innemen dus mee.

Een was-droogcombinatie verbruikt meer energie

Als je naar het energieverbruik van een was-droogcombinatie kijkt dan ben je duurder uit. Een losse wasmachine met droger wast en droogt energiezuiniger dan een was-droogcombinatie, zeker als je daarbij voor een energiezuinige warmtepompdroger kiest. Een warmtepompdroger heeft een efficiëntere droogtechniek dan een was-droogcombinatie en is sneller klaar met drogen.

Een was-droogcombinatie kan niet evenveel drogen als wassen

Een losse droger heeft het voordeel dat je, bij eenzelfde vulgewicht als de wasmachine, al het wasgoed dat je wast ook kunt drogen.

Bij een was-droogcombinatie is dit niet geval; deze hebben een groter vulgewicht voor wassen dan voor drogen. Bijvoorbeeld 8 kg wassen en 5 kg drogen. Dat betekent dat je bij een volgeladen was-droogcombinatie na het wassen eerst wat wasgoed uit de trommel moet halen voordat je verder kunt met het droogprogramma.

Of je kunt er bij een was-droogcombinatie van tevoren voor kiezen om niet meer dan 5 kg wasgoed te wassen zodat het apparaat in één keer door kan met het programma.

Een was-droogcombinatie droogt langzamer

Het was-droogprogramma van een was-droogcombinatie duurt langer dan de gecombineerde programma’s van een wasmachine en een droger. Dit komt doordat een was-droogcombinatie geen condensor heeft en daardoor minder efficiënt droogt. Hierdoor ben je langer bezig en verbruik je meer energie.

Een was-droogcombinatie is goedkoper dan twee losse apparaten

Hoewel de gemiddelde was-droogcombinatie wat meer kost dan alleen een wasmachine, ben je goedkoper uit dan met twee apparaten. Voor een losse wasmachine en droger betaal je samen meer dan voor een was-droogcombinatie. Ook de prijs kan dus een afweging zijn, als je wel graag wil kunnen drogen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!