Navigatie

Welke Miele wasmachine kiezen?

Miele wasmachine kopen? Wij adviseren je graag!

Miele is vaak het eerste merk waaraan mensen denken bij het kopen van een nieuwe wasmachine. En dat is niet voor niets. Miele wasmachines hebben al jarenlang een uitstekende reputatie wat betreft degelijkheid, gebruiksgemak en wasresultaat. Een Miele wasmachine is dan ook een prima keuze. Maar welke Miele wasmachine moet je kiezen? Kies je voor een instapmodel, met de vertrouwde kwaliteit van Miele, of wil je een Miele wasmachine met extra’s zoals automatisch doseren of stoomfunctie? Hieronder leggen we je de belangrijkste Miele wasmachine-technieken uit, zodat je precies weet welke technieken voor jou handig zijn en je een betere keuze kunt maken.

Bekijk alle Miele wasmachines
Welke Miele kopen?

Vulgewicht en energieklasse

Bij een nieuwe wasmachine zijn dit meestal de eerste dingen waarnaar je kijkt. Hoeveel wil je kunnen wassen en hoe belangrijk vind je het dat een wasmachine zuinig is met water en energie? Hoeveel wasgoed er in de trommel past, zie je aan het vulgewicht. Een gemiddelde wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kg.

De energieklasse vind je terug op het energielabel. Energieklasse A is het meest zuinig. Miele wasmachines met PowerWash gaan heel zuinig om met energie en hebben dan ook de meest zuinige klasse A.

Wil je meer weten over waar je op moet letten bij een nieuwe wasmachine? Lees dan ook onze adviespagina over wasmachines. Hier vind je onder andere informatie over energieklasse, vulgewicht, toeren, geluidsniveau en automatisch doseren.

Wil je meer weten over Miele-specifieke technieken bij wasmachines? Lees dan verder.

TwinDos – automatisch doseren

Twindos is het automatische wasmiddeldoseringssysteem van Miele. Met TwinDos weet je zeker dat je nooit meer teveel of te weinig wasmiddel gebruikt en wordt de was stralend schoon. Bovendien bespaar je water, energie en wasmiddel.

TwinDos werkt met het UltraPhase 1 en 2 wasmiddel van Miele. Je plaatst deze containers met vloeibaar wasmiddel onderin de wasmachine. Vervolgens zorgt de wasmachine ervoor dat het wasmiddel in precies de juiste hoeveelheid en op het juiste moment tijdens het wasproces zijn werk doet. De was wordt prachtig schoon en je bespaart tot wel 30% op wasmiddel.

Powerwash

PowerWash – extra energiezuinig wassen

PowerWash zorgt ervoor dat de wasmachine heel zuinig wast, bij elke belading. Een klein wasje is dus geen probleem, want een wasmachine met PowerWash past het wasprogramma automatisch aan, waardoor je niet onnodig water of energie verspilt.

Dankzij Spin&Spray-technologie wordt er met minder water gewassen en is er minder energie nodig om het water op te warmen. Wasmachines met PowerWash hebben dan ook de meest zuinige energieklasse A.

Miele

QuickPowerWash – schone was binnen 49 minuten

Deze techniek is ideaal als je extra snel de was wil kunnen doen, en toch het beste wasresultaat A wil. Met QuickPowerWash was je de was stralend schoon in slechts 49 minuten tijd.

SteamCare – hygiënisch opfrissen met stoom en minder strijken

Als je voor een Miele wasmachine met een SteamCare programma kiest, dan kun je de was behandelen met stoom. Stoom biedt meerdere voordelen. Als je aan het einde van het wasproces het wasgoed nog even stoomt, hoef je daarna veel minder te strijken. Daarnaast neutraliseert stoom geurtjes en kun je op deze manier niet wasbare kleding een snelle opfrisbeurt geven, zonder het te wassen.

Wasmachine vullen

WaterProof System (WPS) – extra beveiliging tegen lekkage

Het WPS-systeem van Miele biedt de beste garantie tegen lekkage. Een dubbel magneetventiel direct aan de kraan sluit de wateraanvoer automatisch af wanneer er sprake is van een lekkage. Daarnaast is de watertoevoerslang dubbelwandig, dus als er een lek is in de binnenste slang, vangt de buitenste slang het water op.

Miele@Home – bediening op afstand

Een wasmachine die beschikt over Miele@Home kun je eenvoudig op afstand bedienen via een app op je smartphone. De wasmachine maakt verbinding met je thuisnetwerk via wifi. Via de app kun je de wasmachine zelfs met je stem besturen. Verder krijg je statusupdates en zie je precies wanneer de was klaar is.

Miele Cap

CapDosing – speciale wasbehandeling met capsules

CapDosing capsules bieden speciale wasbehandelingen, zoals speciale wasmiddelen, wasverzachters, impregneermiddel of een booster tegen hardnekkige vlekken. De handige CapDosing capsules van Miele plaats je in het wasverzachter-compartiment van je wasmachine. Een capsule bevat precies de juiste dosering voor 1 wasbeurt. Een Miele wasmachine met CapDosing is geschikt voor het gerbuik van CapDosing capsules.

SoftCare trommel – zacht voor je kleding

Alle Miele wasmachines hebben een SoftCare trommel. De trommel is zo ontworpen dat het wasgoed tijdens het wassen over een dun laagje water glijdt. Hiermee voorkom je onnodige slijtage van je kleding. Daarnaast zijn de gaatjes in een SoftCare-wasmachinetrommel niet scherp, zodat kleding niet blijft haken of beschadigt.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!