Navigatie

Quooker

Kokend water uit de kraan leek in 1970 nog een absurde gedachte, maar inmiddels wordt in één op drie nieuwe en ook veel bestaande keukens een Quooker geplaatst. De Quooker is een kraan die direct kokend water levert, wat ideaal is voor het zetten van jouw kopje thee of koffie en voor het koken van bijvoorbeeld rijst, pasta of groenten. Gecombineerd met de Quooker CUBE tap je ook gekoeld en bruisend gekoeld water uit dezelfde kraan. Het systeem is veilig, multifunctioneel en bovendien een duurzame en energiezuinige keuze.

Bekijk alle producten van Quooker

Bekijk alle JBL producten bij Expert
Bekijk alle JBL producten bij Expert

Kokend water uit de kraan leek in 1970 nog een absurde gedachte, maar inmiddels verovert Quooker daarmee de wereld. De Quooker was wereldwijd de allereerste kokendwaterkraan, waarna er nog veel innovaties volgden. Inmiddels is het een onmisbare tool in vele keukens geworden. Het merk is iedere dag verder aan het innoveren en heeft daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo gaat een Quooker wel 15 tot 20 jaar mee en is er continu aandacht voor mens en milieu.

Bekijk alle producten van Quooker

De voordelen van een Quooker op een rijtje:

1. Alles uit één kraan, de hele dag door

Een Quooker is een kraan waar jij eenvoudig alle soorten water uit haalt. Het begon met de toevoeging van 100°C kokend water op een mengkraan, maar inmiddels kan je er ook bruisend en gefilterd water uit halen. Daardoor kan je er de hele dag door gebruik van maken. Je pakt ’s ochtends binnen een paar seconden jouw kopje thee. ’s Middags is jouw gekookte eitje binnen een paar minuten klaar doordat het water al kookt. Tussendoor maak je eenvoudig, gezonde frisdrank en ’s avonds bespaart het je bij het koken van rijst of pasta veel tijd.

2. Een heerlijke smaak

Met een Quooker geniet jij iedere dag van een heerlijke smaak van jouw drinkwater. Dit komt allereerst doordat in het reservoir een actieve koolfilter zit, dat het water zuivert. Wanneer water door dat filter gaat, blijven onzuiverheden achter. Denk daarbij aan chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen. Beter voor de smaak en voor jouw gezondheid!

Ten tweede wordt het water in het reservoir op een temperatuur van 108°C bewaard. Het wordt dus goed doorgekookt. Een fijnproever merkt direct het verschil.

3. Een veilige manier van water koken

Je zou denken dat kokendheet water uit de kraan niet veilig is, maar daar is goed over nagedacht, waardoor niets minder waar is. Zo is het water dat uit de kraan komt niet massief water. Normaal gesproken is water dat wel, waardoor het als een massieve plens uit de kraan stroomt. De kokendwaterstraal van Quooker bestaat uit kleine druppeltjes. Wanneer je jouw hand per ongeluk onder de straal houdt, is het wel heet, maar zal jouw huid minder snel branden.

Ook heeft de kraan een geïsoleerde kraanuitloop. Na het tappen van kokend water kan je je daardoor niet branden aan de Quooker zelf.

Wat de kraan vooral veilig maakt, is de bediening. Het heeft een kindveilige bedieningsknop met een uitgekiend beveiligingssysteem: om heet water uit de kraan te kunnen halen, moet je de bedieningsknop eerst twee keer indrukken. Wanneer je meerdere kopjes thee wilt zetten, kan je binnen 3 seconden de kokendwaterfunctie opnieuw gebruiken. De beveiliging maakt hem dus niet minder snel.

Wat een Quooker als laatste het veiligste middel voor kokend water maakt, is dat het niet om kan vallen. Een pannetje op het vuur en een waterkoker kunnen dit wel. Ongelukjes met een kind die aan een snoer trekt en het omstoten van een pannetje kunnen met een Quooker niet gebeuren.

4. Een duurzame keuze

Een Quooker zorgt ervoor dat je minder water weg hoeft te gooien. Je tapt eenvoudig de juiste hoeveelheid water voor bijvoorbeeld een kopje thee, waar je in een waterkoker of pannetje vaak te veel water doet, wat je vervolgens weer weg moet gooien. Of je vergeet het gekookte water in de waterkoker, waarna het afkoelt en je het opnieuw aan de kook moet brengen. Die energieverspilling bespaar je met een Quooker.

Doordat je eenvoudig bruisend water uit jouw kraan kan halen hoef je daarvoor niet meer naar een winkel te gaan en plastic flessen te kopen. Ook voor onderweg kun je eenvoudig thuis een flesje vullen, die je steeds opnieuw gebruikt.

Wat een Quooker vooral duurzaam maakt, is dat hij 15 tot 20 jaar meegaat. Het apparaat is eenvoudig te onderhouden en wanneer een onderdeel kapot is, kan het gemakkelijk vervangen worden. Je hoeft dus niet direct een hele nieuwe kraan te kopen.

5. De meest energiezuinige warm- en kokend watervoorziening in de keuken

In het reservoir onder het aanrecht houdt de Quooker constant 3 tot 7 liter water op een temperatuur van 110°C om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien. Dat reservoir is vacuümgeïsoleerd, waardoor de warmte niet weg kan. Daardoor heeft een Quooker maar 10 watt energie nodig om het in het reservoir boven het kookpunt te kunnen bewaren. Omgerekend kost het maar 5 cent per etmaal om voortdurend kokend water ter beschikking te hebben. Ter vergelijking: het is nog minder dan de helft van het verbruik van jouw wifi-router. Ook zit je daar al snel aan wanneer je een paar keer water kookt in de waterkoker. De Quooker COMBI(+) heeft dan ook energielabel A.

Ook over het energieverbruik van de Quooker CUBE hoef je je niet zorgen te maken. Het maakt namelijk niks uit of je nou drinkwater koelt in de koelkast of in een gekoeld waterreservoir. Het koelen kost namelijk evenveel energie. Ook heeft de CUBE maar 12W stand by-verlies, wat staat voor ongeveer 7 cent en hem ook nog eens zuinig maakt. Bovendien hoef je de koelkastdeur er niet meer voor open te doen.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten Quooker kranen die elk in meerdere finishes verkrijgbaar zijn. Iedere kraan geeft koud, warm en 100 °C kokend water en onderscheidt zich met extra functies. Daardoor is er altijd een Quooker die bij jouw keuken en jouw gebruik past.

Flex

Dit is de enige Quooker kraan met een handige, flexibele uittrekslang. Je hebt er meer werkbereik mee, wat bijvoorbeeld erg gemakkelijk is bij het afspoelen van de vieze vaat. Dankzij de kokendwaterstop kan de kraan geen kokend water geven als de slang is uitgetrokken. Dat is wel zo veilig. Deze Flex is verkrijgbaar in het chroom, roestvrij staal en zwart.

Fusion

De Fusion onderscheidt zich in de meerdere finishes waarin hij verkrijgbaar is. Zo kun je hem kopen in het chroom, roestvrij staal, zwart, goud en messing patina. Hierdoor staat hij mooi in iedere keuken. De kraan is daarnaast verkrijgbaar in een ronde en een hoekige vorm.

De Classic Fusion is een Fusion kraan in een klassiek jasje. Deze is verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal, nikkel glans en messing patina.

Nordic

De Nordic Twinstaps bestaat uit twee kranen in hetzelfde design. De ene is een mengkraan en de andere een Quooker-kraan voor kokend water. Die laatste is in hoogte verstelbaar. Je kunt deze kopen in het chroom en roestvrij staal.

Je kunt ook enkel de Nordic Quooker kraan kopen: de Nordic single tap. Deze kun je combineren met jouw eigen mengkraan en is er in het chroom en roestvrij staal.

Vervolgens is de Nordic single taps ook verkrijgbaar in een klassiek jasje: de Classic Nordic single taps. Deze heeft een klassieke stijl, wat vooral mooi staat wanneer je al een klassieke mengkraan hebt. Deze kraan is verkrijgbaar in het chroom, roestvrij staal en nikkel glans.

Quooker CUBE

Dit is een systeem dat je kan combineren met de Quooker kranen (dus niet met de mengkraan van de Nordic Twintaps). Hiermee haal je naast koud, warm en kokend water ook koud bruisend en gefilterd water uit de kraan. Zo pak je gemakkelijk een glas bruisende limonade, maak je eenvoudig de heerlijkste cocktails en ben je verzekerd van extreem schoon drinkwater.

Het water wordt gefilterd met het Hollow Fiber filter in de Quooker CUBE. Het haalt de nog aanwezige bacteriën uit het water. Om van het meest schone water te kunnen blijven genieten, moet dit filter na verloop van tijd vervangen worden. Dit wordt dan aangegeven met een licht- en geluidssignaal.

Het bruisende water krijg je dankzij het CO²-cilinder dat aan de CUBE zit. Dit is een koolzuurfles waarmee je 60 liter koud bruiswater kunt tappen. Je krijgt er één bij de aanschaf en wanneer deze op is bestel je ze gemakkelijk in sets van vier. De lege flessen kun je via PostNL gratis retour sturen aan Quooker.

Quooker waterreservoirs

Voor kokend water heb je niet alleen een kraan maar ook een waterreservoir nodig. Dit reservoir wordt in het kastje onder de kraan geplaatst. Hieronder lichten we de drie Quooker kokendwaterreservoirs toe. De reservoirs zijn naar wens te combineren met de Quooker Cube, waarmee je de mogelijkheid voor koel, bruisend en gefilterd water toevoegt.

Pro3 - 3 liter kokend water

Het Quooker Pro3 kokendwaterreservoir heeft een inhoud van 3 liter. Hiermee beschik je direct over drie liter kokend water. De Pro3 wordt geplaatst in het keukenkastje onder de kraan. Dit systeem is ideaal als de keukenboiler niet in het keukenkastje staat en als het warme leidingwater er niet te lang over doet om van de keukenboiler bij de kraan te komen. Formaat: 42 x 15 x 15 cm.

Combi - 7 liter kokend water + 15 liter warm water

De Quooker Combi combineert een heetreservoir voor 7 liter kokend water met de mogelijkheid om 15 liter heet water te tappen. Hiermee beschik je direct over 7 liter kokend water óf 15 liter warm water (60 graden) óf 27 liter warm water (40 graden). Bovendien heb je met deze Quooker geen keukenboiler nodig omdat het apparaat koud leidingwater kan mengen met kokend water uit het reservoir. Formaat: 47 x 20 x 20 cm.

Combi+ - 7 liter kokend water + onbeperkt warm water

De Quooker Combi combineert een heetreservoir voor 7 liter kokend water met de mogelijkheid om 15 liter heet water te tappen. Hiermee beschik je direct over 7 liter kokend water óf 15 liter warm water (60 graden) óf 27 liter warm water (40 graden). Bovendien heb je met deze Quooker geen keukenboiler nodig omdat het apparaat koud leidingwater kan mengen met kokend water uit het reservoir. Formaat: 47 x 20 x 20 cm.

De geschiedenis van Quooker

Het begon allemaal bij de ingeving van de Rotterdammer Henri Peteri. Hij werkte bij een groot levensmiddelenconcern en zat bij een presentatie over het oplossen van soep in slechts vijf seconden. Hij vond: ‘En daar moet water bij dat vijf minuten op het vuur moet staan? Wat een waanzin! Waarom komt er in onze huizen geen gekookt water uit de mengkraan?!’ Het idee liet hem niet los. Hij nam ontslag en in zijn kelder maakte hij het eerste prototype dat hij aan vrienden en bekende verkocht. In 1992 werd de eerste Quooker, afgeleid van Quick Cooker, geïntroduceerd. Vanaf 2000 sloeg de kokenwaterkraan echt aan en inmiddels worden er meer dan 110.000 Quookers per jaar geproduceerd, verkocht door 2000 dealers in 9 landen. De zoons van Henri Peteri leiden tegenwoordig het internationaal succesvolle bedrijf, waarin ze, geheel in de geest van hun overleden vader, energiezuinige en kwalitatief hoogstaande producten blijven uitvinden.